信息来源:  作者:  编辑:壁挂研究所  发布时间:2013-05-06 19:06:00

壁挂研究所

壁挂研究所RESEARCH CENTER OF TRAPESTRY

万曼壁挂研究所,由保加利亚功勋艺术家万曼教授(马林瓦尔班诺夫MARYN VARBANOV)创建于1986年,1989年由文化部正式命名,是国内第一个从事当代纤维艺术创作与教学的研究机构。研究所注重对纤维质的独特结构、软雕塑的形态、软材料的表现语言和日常生活中柔性现成品运用的研究和创造,旨在打造一个富有人文精神特质的新的艺术物种,并使之成为我院当代艺术创作中的一支重要力量。

负责人:施 慧

Founded in 1986 by the meritorious Bulgarian artist, Professor Marin  Varban Ivanov, this center is the first institution in China to both teach and create contemporary fabric art works. The center tries to build a new art form rich in humanistic ethos so as to support the creation of contemporary art in our academy.

Person in charge: Shi Hui