信息来源:  作者:  编辑:艺术现象学研究所  发布时间:2013-05-06 19:04:00

艺术现象学研究所

艺术现象学研究所RESEARCH CENTER OF PHENOMENOLOGY

以中国美术学院为基础,联合国内外具有现象学倾向的知名思想家和艺术家,注重哲学、诗学、美术学等多学科交叉,致力于研究哲学思想与艺术创作的共生互动关系,构造当代绘画艺术的方法论体系,努力在美术学科的学术化方面开出新路。

负责人:司徒立

Uniting noted thinkers and artists and emphasizing the intersection of philosophy, poetics and art, the center is focused on the interaction of philosophy and artistic creation, in order to formalize the methodology of contemporary painting and the academic theory of fine arts.

Persons in charge: Jiao Xiaojian and Sun Zhouxing